Първият учебен ден в Община Несебър

Първият учебен ден в Община Несебър

Първият учебен ден в деветте училища на общината започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. Навсякъде представители на общинската управа прочетоха поздравителен адрес от името на кмета и пожелаха на деца и учители ползотворна нова учебната година.

Първият учебен ден в Община Несебър

Кмета Николай Димитров откри учебната година в училище „Л. Каравелов“  Пред морето от развълнувани деца и родители, той окуражи и насърчи преподаватели и ученици по пътя им през един успешен  учебен сезон, потвърди ангажимента на местна власт към училищните институции и обеща съдействие по всеки  въпрос.

Традиционно поздравително слово към ученици, учители и родители изказа Тодорка Желязков – директор на несебърското училище, а отец Арсений  свещенослужител към храма „Св.успение Богородично“ се помоли за благословение на всички присъстващи

Традицията в училищата с прием „начално образование“ бе спазена, и след церемонията за началото на учебната година , в сградите първо бяха въведени първокласниците. Развълнувани, те следваха своите първи преподаватели по пътя към класните стаи. Там за всеки един от тях бе приготвен подарък –книжка и грамота от името на кмета Николай Димитров.

Тази година в  деветте училищата на Община Несебър ще се обучават над 2300 ученици.

 

Leave a Comment