НИКУЛДЕН В НЕСЕБЪР

Както всяка година, несебърската църква отдаде почит на светеца с празнична литургия в храм “Св. Успение Богородично”, литийно шествие и традиционния водосвет за здраве. Тържествата се пренесоха на площад „Месамбрия“, където отец Петър от несебърския храм поздрави и благослови присъстващите. Той припомни накратко значимостта на великия чудотворец, отправи благопожелания към всички и поздрави именниците, сред които и кметът на общината Николай Димитров. Свещеникът припомни, че взаимната помощ, сплотеност и грижа между хората са ключа за преодоляване на всички препятствия и отправи молитва за сила и разум между човеците.

Кметът Николай Димитров също поздрави всички именници, жителите и гостите на Несебър, рибарите, банкерите и търговците, на които св. Николай е покровител.Той пожела на рибарите пълни мрежи, а небесният покровител да ги пази и да укротява бурите пред лодките.
На площада, по станала вече традиция всеки можеше да опита ароматна рибена чорба, червено вино и вкусна питка, с които Община Несебър почерпи за празника.

Leave a Comment