Фестивал за градско изкуство We All Write – Ахтопол 2017

Фестивал за градско изкуство We All Write - Ахтопол 2017

Фестивал за градско изкуство We All Write – Ахтопол 2017….

На 12 юни стартира най-мащабният международен фестивал за съвременна фасадна стенопис в България – We All Write 2017. Художници от четири държави се събират в Ахтопол, за да превърнат целия град в произведение на изкуството. Те рисуват на общо 30 стени на частни сгради в морския град в рамките на фестивалната седмица от 12 до 18 юни.

Фестивал за градско изкуство We All Write - Ахтопол 2017

1 тон фасадна боя и 800 спрея в палитрата от над 100 цвята ще изпъстрят града с най-невероятни творчески идеи. Целта на организаторите от сдружението „140 ИДЕИ” е да превърнат Ахтопол, община Царево, в дестинация за арт туризъм на Българското Черноморие. Във фестивала ще вземат участие световно известни фасадни художници като Алфонсо Алварез – AL, Маноло Меса, Corte, Tretze, Milu Correch, Faunagrafic, Rocket01, 140 Ideas, Arsek & Erase и много други. Пълният списък с артисти може да бъде разгледан на фейсбук страницата на събитието.

В парка до автогарата в Ахтопол посетителите ще могат да се осведомят за различните активности в рамките на фестивалната програма и за местоположението на фасадите, върху които художниците ще рисуват. Специални маркировка в града ще води публиката из различните локации на фестивала.

Фестивал за градско изкуство We All Write – Ахтопол 2017

https://www.facebook.com/weallwritetoday/?fref=nf

 

Leave a Comment